“Despacito”, marele câştigător al galei Billboard Latin Music Awards 2018

Hitul “Despacito” şi-a consacrat statutul de fenomen global, fiind marele câştigător al galei Billboard Latin Music Awards 2018, conferind celor trei interpreţi ai săi Luis Fonsi, Daddy Yankee şi Justin Bieber, trofeele meritate, relatează Agerpres.

În total, cântecul şi-a adjudecat 6 trofee în cadrul galei desfăşurate, joi seară, la hotelul Mandalay Bay din Las Vegas, printre care şi cele pentru cel mai bun cântec al anului şi cea mai bună piesă pop latino a anului.

Portoricanul Daddy Yankee a fost recompensat cu premiile adiţionale, primind în total opt trofee şi devenind marele triumfător al serii, urmat de compatriotul său Luis Fonsi şi de canadianul Justin Bieber, care au primit ambii câte şapte tofee. Yankee a primit şi premiile de cel mai bun artist solist Latin Rhythm al anului şi cel mai bun compozitor, în timp ce Fonsi a primit trofeul pentru cel mai bun artista masculin de Hot Latin Songs, iar Bieber, absent de la ceremonie, a fost distins cu premiul de artistul ‘crossover’ al anului.

‘Pace pentru Nicaragua’, a spus Daddy Yankee, referindu-se la protestele civile care s-au soldat cu moartea a 38 de persoane în această ţară latino-americană, cu puţin înainte de a interpreta pe scenă cea mai recentă piesă a sa, ‘Dura’, alături de Natti Natasha, Becky G şi Bad Bunny.

Deşi absentă de la gală, cântăreaţa columbiană Shakira, care pornea ca favorită cu 12 nominalizări, la fel ca şi compatriotul ei J Balvin, a primit în total cinci, printre care şi premiul pentru cea mai bună artistă feminină a anului, la categoriile Hot Latin Songs şi Top Latin Albums.

Gala a fost presărată de recitaluri strălucitoare, precum showul oferit de Jennifer López, care a interpretat noul ei single, ‘El Anillo’, cântat în spaniolă şi însoţită de un grup de dansatori. Înaintea ei au urcat pe scenă Ricky Martin, Wisin şi Yandel care au încins atmosfera cu ‘Fiebre’, în timp ce spaniolul David Bisbal şi columbianul Yatra au cântat în duet ‘A partir de hoy’.

Trupa mexicană Maná au oferit nota rock a serii, cântând piesele lor consacrate ‘En el muelle de San Blas’ şi ‘Corazón espinado’, primind din mâinile legendarului chitarist Carlos Santana premiul Billboard Lifetime Achievement Award, fiind astfel încununată ca cea mai de succes trupă rock latino din toate timpurile.

La categoria colaborările anului care anul acesta au reunit artişti de limbi şi stiluri diferite, protagoniştii serii au fost Ozuna şi Cardi B, care au cântat în engleză şi în spaniolă ‘La Modelo’. Recitalurile serii s-au încheiat cu interpretările lui Víctor Manuelle şi Farruko, care au cântat pe ritmuri de salsa ‘Amarte duro’, într-o seară în care artiştii portoricani au strălucit pe scena premiilor Billboard Latin Music Awards 2018.

La ceremonia prezentată de Gaby Espino şi Marco Antonio Regil, cântăreţul regional mexican Christian Nodal şi Romeo Santos au primit fiecare câte trei premii, în timp ce spaniolul Enrique Iglesias, artistul care a acumulat de-a lungul timpului cele mai multe trofee Billboard latino a mai primit unul pentru colecţia sa – pentru cel mai bun turneu al anului – însumând în total 47 de premii

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS