Confidenţialitate

Desființarea Serviciului Salvamont Bran, pe masa judecătorilor

Decizia de desființare a Serviciului Salvamont Bran va fi dezbătută în instanță.

Angajații  reclamă că au fost concediați abuziv în urma închiderii activității, motiv pentru care au dat în judecată Primăria, în contencios administrativ.

Mai mult, ei au lansat o petiție pe internet prin care strâng semnături pentru salvarea unităţii.  Primăria Bran susținea că a închis structura din cauza fondurilor insuficiente.

Serviciul Salvamont Bran nu mai funcționează din data de 1 aprilie, atunci când Primăria a decis să desființeze structura, invocând lipsa de bani.

Atunci, cei 5 angajaţi au fost daţi afară, sediul fiind sigilat de Poliţia Locală.   Salvamontişii, însă, au acţionat în instanţă Primăria Bran, pentru concediere abuzivă.

Cu ajutorul vostru vom putea să ne reluăm munca pe care o facem în folosul comunităţii şi al muntelui“, se arată în petiţia salvamontiştilor.

Zona Bran-Moieciu are 18 trasee montane întinse pe 200 de kilometri pătraţi. Pentru a putea funcţiona, Serviciul Salvamont are nevoie de aproximativ 300.000 de lei pe an.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au declarat că nu pot prelua serviciul Salvamont, chiar dacă ar vrea, deoarece nu ar fi legal.

Petiţia angajaților Salvamont Bran – de reînființare a structurii – fost semnată până acum de peste 1.000 de persoane.