Confidenţialitate

Descoperă artiștii contemporani români: Valentin Duicu

Sculptorul Valentin Duicu a absolvit în 2003 Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, clasa profesorului Vasile Fuiorea.

În 2007 a absolvit Universitatea Națională de Arte, București, secția sculptură.

În perioada 2007 – 2009 a urmat cursurile de master ale Universității Naționale de Arte, București secția sculptură, iar intre anii 2009 – 2011 cursurile de master ale Universității Naționale „1 Decembrie”, Alba Iulia, secția muzeologie – restaurarea și conservarea patrimoniului cultural.

În 2011 a câștigat premiul I la concursul pentru realizarea monumentului de for public dedicat personalității filosofului român Emil Cioran.

Bustul lui Emil Cioran realizat de Valentin Duicu este amplasat la intersecția străzilor Gara de Nord și Mircea Vulcănescu.

În 2018 a realizat prima statuie a Reginei Maria din afara granițelor României, ce a fost amplasată la amplasată la Ashford în Marea Britanie, locul de naștere a reginei.

Mai multe informații despre activitatea profesională a sculptorului Valentin Duicu puteți găsi pe: https://ateliere.net/ro/valentin-duicu

4 lucrări pentru a-l cunoaște mai bine pe Valentin Duicu: