Confidenţialitate

Descoperă artiștii contemporani români: Sergiu Chihaia

Sergiu Chihaia a absolvit cursurile Universității Naționale de Arte București și este, în prezent, cadru didactic titular la departamentul Modă, în cadrul aceleiași instituții. Trăiește și lucrează in București. Participă cu lucrările sale la expoziții naționale și internaționale (București, Constanța, Londra și Veneția).

Are lucrări în colecții private din Anglia, Italia și România. În 2014 câștiga premiul UAP pentru Arte Decorative – Textile în cadrul proiectului Arte în București, ediția a V- a. Este sculptor, textilist și designer iar în focul creației, le îmbina pe toate, devenind scenograf. Astfel, Sergiu Chihaia reface istoria lumii ca o scenă, un spațiu de expunere pentru dramele, fericirile si izbânzile omului.

Lucrări semnate de Sergiu Chihaia sunt prezentate în cadrul expoziției “Zilele Artelor Textile 2018”, organizată în cadrul Proiectului Contemporanii și găzduită de Teatrul Național I.L Caragiale, București, în perioada 11 septembrie – 11 octombrie iar atelierul artistului va fi deschis publicului pentru vizitare în cadrul evenimentului “Zilele Atelierelor Deschise de Arte Textile 2018” în weekendul 15-16 și 22-23 septembrie.

Mai multe informații despre activitatea profesională a lui Sergiu Chihaia pot fi găsite la adresa ateliere.net/ro/sergiu-chihaia

5 lucrări pentru a-l cunoaște mai bine pe Sergiu Chihaia: