Confidenţialitate

Descoperă artiștii contemporani români: Ionel Istoc

Sculptorul Ionel Istoc a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, secția sculptură, în 1997.

Din 2013, este doctor în arhitectură cu teza „Interferențe ale arhitecturii contemporane cu sculptura”. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar din 2015 este lector universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București.

Printre premiile, distincţiile şi bursele obţinute de Ionel Istoc, se numără: 2004 – Nominalizare pentru premiul „Opera Prima” acordat de Fundația Anonimul; 2003 – Nominalizare pentru premiul „Opera Prima” acordat de Fundația Anonimul; 2002 – Premiul II la expoziția „Desene de sculptori”; 2001 – Premiul I la Salonul de Artă București, secțiunea „Memorie – Mitologie – Model”; 2000 – Bursa Uniunii Artiștilor Plastici din România; 1999 – Premiul pentru tineret, acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

În luna aprilie 2019 lucrări semnate de Ionel Istoc au fost expuse în cadrul expoziției „Sculpturi din Ateliere Deschise”, ediția a III-a, organizată în cadrul Proiectului Cultural Contemporanii și găzduită de Teatrul Național „I.L. Caragiale” București.

Mai multe informații despre Ionel Istoc găsiți pe: https://www.ateliere.net/ro/ionel-istoc

4 lucrări pentru a-l cunoaște mai bine pe Ionel Istoc: