Descinderi in 5 judete (AUDIO)

Percheziţiile procurorilor au vizat o reţea specilizată în evaziune fiscală cu fier vechi. Prejudiciul se ridică la aproape un million de euro.

19 percheziţii au fost efectuate în judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt, Ilfov şi Giurgiu la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor firme, dar şi la domiciliile unor persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea de evazionişti.

Acţiunea a fost derulată de procurorii şi poliţiştii din Craiova împreună cu cei de la Bucureşti şi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi a vizat ridicarea de documente şi sisteme informatice pentru probarea activităţii ilicite a grupului.

Anchetatorii investighează activitatea infracţională a unui grup organizat care, începând din 2011, a reuşit să aducă un prejudiciu de aproape un million de euro bugetului statului, folosind mai multe firme fantomă în comerţul cu deşeuri feroase şi neferoase.

Mai bine de jumătate din acest prejudiciu a fost creat de o firmă din Severin care a declarat fictiv mai multe achiziţii de deşeuri feroase şi neferoase, care aparent ar fi fost livrate unei firme din Bulgaria.