Confidenţialitate

Deschiderea oficială a ediției jubiliare a Festivalului ”George Enescu” este marcată de o conferință de presă

Festivalul Internațional George Enescu invită jurnaliștii să participe la conferința de presă care marchează deschiderea oficială a ediției jubiliare. Întâlnirea va avea loc vineri, 27 august, de la ora 13.30, la Sala Palatului Sala – Coloanelor, nivelul 2.

Dintre artiști, vor fi prezenți dirijorul Paavo Järvi, violonistele Hilary Hahn și Sarah Nemțanu, care vor lua parte la concertul de deschidere a Festivalului, din 28 septembrie; dirijorul și Kristjan Järvi, care va dirija concertul susținut de Orchestra Mării Baltice, pe 30 august, la Ateneu.

Directorul artistic al Festivalului Enescu, dirijorul Vladimir Jurowski, se va alătura întâlnirii prin zoom, începând cu ora 14.00. De asemenea, sunt așteptați să participe directorul executiv al Festivalului, Mihai Constantinescu, reprezentanți ai Ministerului Culturii, Televiziunii Române, Radio România, ai sponsorilor Festivalului. Discuția va fi moderată de Oana Marinescu, directorul de comunicare ale Festivalului George Enescu.

În seara de 28 august, cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu (28 august – 26 septembrie) se deschide cu Rapsodia română în re major op.11 nr. 2, de Enescu, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijată de Paavo Järvi.

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3.500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.