Confidenţialitate

Derby-ul Dinamo – Steaua: AVANCRONICA

Miercuri seară se joacă încă un episod din marele derby al fotbalului românesc, între Dinamo și Steaua. În istoria confruntărilor directe, cele mai multe victorii le au dinamoviștii: 46, față de 41 ale steliștilor, în timp ce de 50 de ori a fost egalitate. Pe terenul lor, “câinii roșii” au depășit-o pe marea rivală de 27 de ori și au pierdut 17 întâlniri.
Cel dintâi duel s-a consemnat în noiembrie 1948 și a fost câștigat cu 1-0 de Dinamo. Steaua și-a trecut în palmares prima ei victorie în 1951 pe când se numea CCA, scor 2-1 pe teren propriu.
În ultimele 7 meciuri, începând de anul trecut, s-au înregistrat 6 remize și o victorie dinamovistă. “Roș-albaștrii” sunt neînvinși însă împotriva lui Dinamo în cele 9 partide găzduite până acum de Arena Națională. Motivațiile celor două rivale sunt diferite: Dinamo este pe locul al 6-lea și luptă pentru a prinde play-off-ul, iar Steaua se află pe prima poziție, la un singur punct distanță însă față de FC Viitorul.
Ca echipe probabile, Ioan Andone va începe cu o formulă 4-3-3, având-ul în poartă pe Brănescu, fundași Ceccarelli, Nedelcearu, Marici și Steliano Filip, la mijloc Nistor, Busuladzici și Palici, iar în atac Nemec încadrat de Hanca și Lazăr.

Laurențiu Reghecampf îl va titulariza pe portarul Niță, în defensivă vor apărea Ocidiu Popescu, Tamaș, Toșcă și Momcilovici, Pintilii sau Alex Bourceanu, alături de Muniru la închidere – iar Adi Popa, Boldrin și De Amorim vor juca în spatele vârfului Golubovici.
Derby-ul Dinamo – Steaua va începe la ora 20:30.