Der Spiegel: Secretarul de stat american, John Kerry interceptat de serviciile secrete germane

Informația apare după ce presa relata în urmă cu o zi că și fostul secretar de stat american, Hillary Clinton ar fi fost interceptată de serviciile secrete germane.

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton ar fi fost interceptată din greșeală, în timp ce se afla la bordul unui avion al guvernului american – au scris publicațiile germane care nu au precizat însă când ar fi avut loc aceste fapte de spionaj. Au spus în schimb că spionarea unor politicieni din Statele Unite nu ar fi un caz izolat.

Revista săptămânală Der Spiegel dezvăluie că și actualul secretar de stat american, John Kerry ar fi fost ținta serviciilor secrete germane, care ar fi înregistrat cel puțin o conversație de-a acestuia. Una dintre ele ar fi fost interceptată, în mod accidental,în 2013, pe când oficialul american vorbea despre tensiunile din Orientul Mijlociu.

În plus, Turcia ar fi sub ascultare din 2009.Potrivit Der Spiegel, țintele vizate de activitățile de spionaj sunt actualizate de guvernul german o dată la 4 ani și se pare că prioritățile actuale nu ar fi fost modificate.

Dezvăluirile riscă să provoace noi tensiuni diplomatice între Berlin și Washington. Spionajul înalților oficiali a mai fost subiect de polemică anul trecut, după ce fostul angajat al NSA, Edward Snowden a mărturisit că serviciile americane de informații ar fi ascultat telefonul cancelarului german Angela Merkel.