Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat la Politie (AUDIO)

Politicianul este cercetat în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Ancheta priveşte fraudarea de fonduri europene pentru proiectul de extindere a canalizării în orașul Comarnic.

În jurul orei 10 și 30 de minute, deputatul Sebastian Ghiță a ajuns la Poliția Județeană Prahova. A stat doar zece minute aici, iar la ieșire a fost asaltat de întrebările jurnaliștilor. Sebastian Ghiţă nu a făcut nicio declarație.

Și omul de afaceri Mihail Coman, fost consilier județean, s-a prezentat dimineață la poliție. Coman, Ghiță, precum și preşedintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul său – deputatul Vlad Cosma se află sub control judiciar.

Ei sunt cercetați în dosarul fraudării de fonduri europene în care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă.

În acelaşi dosar, joi seară a fost reținut omul de afaceri Ilie Drăgan, director al unei firme despre care procurorii susţin că a obţinut şi decontat fraudulos fonduri europene în proiectul de la Comarnic.

Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare la Comarnic, în valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, însă lucrările au fost sistate la sfârşitul anului trecut.