Deputatul PSD Teleorman Adrian Simionescu, adus la DNA cu mandat

Deputatul Adrian Simionescu şi omul de afaceri Marian Fişcuci au fost duşi, joi, la DNA, cu mandat de aducere, procurorii urmând să le spună pentru ce infracţiuni sunt suspectaţi.

E vorba de dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Surse judiciare spun că deputatul PSD Adrian Simionescu şi omul de afaceri Marian Fişcuci au fost aduşi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către poliţişti, în baza unor mandate de aducere emise pe numele acestora.

Maşina cu care Adrian Simionescu şi Marian Fişcuci au fost aduşi a intrat în curtea DNA în jurul orei 11.45.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 10 percheziţii în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în această cauză se fac cercetări privind săvârşirea, în perioada 2012 – 2014, de infracțiuni asimilate celor de corupţie şi evaziune fiscală cu componentă transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de peste un milion de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz ar fi implicat şi deputatul PSD Adrian Simionescu, precum şi omul de afaceri Marian Fişcuci.

Simionescu ar fi în atenţia anchetatorilor pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, au precizat sursele judiciare.