Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, condamnat la un an și șase luni de închisoare

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat de dare de mită și de administrea unei firme, deși acest lucru era incompatibil cu calitatea sa de parlamentar.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința dată inițial în acest dosar în 30 martie, deși procurorii DNA au cerut o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare, iar Cătălin Rădulescu ceruse achitarea.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus la ultimul cuvânt că a fost “târât” în acest proces de cei pe care i-a atacat zece ani şi că a contestat decizia de condamnare pentru a nu i se pune “emblema de corupt şi de penal”.

Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată în aprilie 2014, de procurorii DNA. Anchetatorii l-au acuzat că, în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, s-a ocupat şi de administrarea şi controlul firmei SC Concordia Con Strade, activitate incompatibilă cu funcţia de deputat.

În plus, procurorii l-au mai acuzat pe deputatul PSD că, în august 2013, i-ar fi promis 10.000 de lei unui manager de proiect, privind construirea unei parcări pentru un supermarket din Piteşti/

În schimbul banilor, funcţionarul trebuia să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea sumei de 50.000 de lei din deviz, având în vedere că lucrările au fost prost executate.

Cătălin Rădulescu a fost trecut pe listele PSD Argeș la alegerile parlamentare din 11 decembrie pentru un nou mandat de deputat.

Sursă foto: facebook/Catalin Radulescu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS