Deputatul Nicolae Paun vrea sa depuna un nou proiect de lege privind gratierea colectiva

Parlamentarul – afiliat grupului minorităților naționale – a anunțat că în noua sesiune parlamentară va depune un proiect privind grațierea colectivă a celor condamnați pentru fapte care nu au fost săvârșite cu violență.

Deputatul Nicolae Păun nu renunță la ideea unei legi a grațierii.

Deputatul Nicolae Păun precizează că proiectul pe care intenționează să-l depună în Parlament prevede o grațiere colectivă, nu o amnistie.

Beneficiari ar fi cei condamnați pentru fapte care nu au fost comise cu violență și care au primit între 1 și 5 ani de închisoare.

PSD a reacționat printr-un comunicat de presă și a ținut să precizeze că nu are nicio implicare în acest proiect, fiind vorba, cităm, despre ‘o inițiativă personală a domnului Păun’.

Nicolae Păun și Mădălin Voicu sunt cei care au depus controversata lege a amnistiei şi graţierii, proiect respins definitiv săptămâna trecută de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Să mai spunem că fostul lider al PSD- Adrian Năstase -scria pe blogul său, cu câteva zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, că respingerea unui astfel de proiect nu înseamnă că în Parlament nu se mai poate depune o inițiativă similară.