Deputatul Nicolae Bacalbaşa, suspendat şase luni din PSD, din cauza comportamentului din Parlament

Deputatul Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat şase luni din PSD, din cauza comportamentului din plenul Parlamentului de marți. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Dacă Bacalbaşa nu îşi va revizui limbajul şi comportamentul în următoarea jumătate de an, va fi adoptată o altă măsură împotriva sa – a subliniat liderul formațiunii Liviu Dragnea.

”Nu putem fi de acord cu tipul de intervenţie de la tribuna Parlamentului, de intervenţie publică, într-un mod necivilizat şi, de multe ori, obscen. PSD este un partid civilizat, în tot anul 2016, în cele două campanii, şi locale, şi parlamentare eu am cerut colegilor mei: (…) nu acceptăm ca şi partid astfel de atitudini necivilizate, gesturi obscene, cuvinte care nu pot caracteriza un partid ca PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat marţi, 9 mai, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene. În semn de protest faţă de declaraţia acestuia, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen.

Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit şi i-a cerut lui Nicolae Bacalbaşa să-şi încheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a ţinut cont.

Bacalbaşa şi-a continuat atacul, spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că va face fractură dacă „mai dă cu labele”, a arătat o serie de semne obscene. „Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să …votezi”, a spus deputatul PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că atitudinea deputatului social-democrat Nicolae Bacalbaşa va reprezenta subiect de discuţie în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de miercuri, în condiţiile în care nu este în regulă să existe astfel de ieşiri obscene în Parlament, unde parlamentarii „nu sunt pe persoană fizică”.

Citește și:

Deputat PSD, gesturi obscene şi atacuri de la tribuna Parlamentului/ Replică trivială de la PMP

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS