Confidenţialitate

Deputatul Mugurel Cozmanciuc, președinte PNL Neamț, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Deputatul liberal Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată de procurorii DNA  într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

El ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române” şi a cerut la schimb 500.000 de lei.

În acelaşi dosar, este vizat şi Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru cumpărare de influenţă, dar şi un administrator al unei firme, pentru instigare la cumpărare de influenţă.

Concret, procurorii anticorupţie scriu în rechizitoriu că, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” o persoană apropiată de omul de afaceri.

Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în ianuarie anul trecut, în funcţia de director general al Apelor Române a fost numită o altă persoană.

Foto: Facebook Corneliu-Mugurel Cozmanciuc