Deputatii il scapa pe Florin Popescu de arest

Acesta e acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut administratorului unei firme 70 de tone de pui pentru a le oferi alegătorilor în campania electorală din iunie 2012.

Din 23 de deputați, doar 7 au votat pentru arestarea lui Florin Popescu – a spus după ședință președintele comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

Deputatul Florin Popescu le-a mulțumit colegilor pentru votul dat. A precizat că nu a mâncat nicio aripă de pui și nici nu e pericol public, așa cum susțin procurorii.

Plenul Camerei Deputaților se va reuni pe 7 mai pentru a vota dacă sunt sau nu de acord cu arestarea preventivă a lui Florin Popescu.

Potrivit procurorilor DNA, cele 70 de tone de pui cerute de către deputatu Florin Popescu au ajuns la alegători din Târgoviște, Pucioasa dar și alte localități din județul Dâmbovița. Pentru a nu da de bănuit, carnea a fost ambalată în depozitele unei alte societăți, în pungi neinscripționate. Cei care au transportat marfa în valoare de 400 de mii de lei au fost informați că alimentele urmau să fie donate.