Deputații din comisia juridică au aprobat cererea DNA privind urmărirea penală a deputatului Eugen Bejinariu. Ședința de plen, suspendată, din lipsă de cvorum

Eugen Bejinariu este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, în dosarul Microsoft.

Deputații din comisia juridică au încuviințat cererea Direcției Naționale Anticorupție privind urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu.

Au fost 11 voturi ”pentru”, 5 ”împotrivă” şi două abţineri, după cum a precizat vicepreşedintele Comisie Juridice, Ciprian Nica.

Raportul Comisiei Juridice este unul consultativ, plenul fiind suveran. Dar ședința programată pentru ora 16.00, a fost suspendată din lipsă de cvorum. În sală, au fost prezenți doar 130 de deputați, în condițiile în care ar fi trebuit să fie măcar 177 din totalul celor 353 de deputați.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat pentru luni, la ora 15.00,  să stabilească data unei noi şedinţie de plen.

Potrivit DNA, în perioada 2003-2004, pe când era ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului Adrian Năstase, Eugen Bejinariu ar fi inițiat și semnat hotărârile de guvern, prin care statul a încheiat un contract păgubos cu firma Fujitsu Siemens Computers.

Este vorba despre un contract privind licențele Microsoft pentru școli. Contractul ar fi fost atribuit, fără licitație, firmei Fujitsu Siemens Computers, la prețuri supraevaluate.

Eugen Bejinariu spune că este nevinovat.

El candidează pentru al patrulea mandat de deputat:este pe primul loc pe lista PSD, în judeţul Suceava.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS