Confidenţialitate

Deputații dezbat, marți, moțiunea împotriva ministrului Tătaru

Moţiunea simplă pe care opoziția a depus-o împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, este dezbătută, marţi, la Camera Deputaţilor.

Intitulat ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, documentul este semnat de 93 de parlamentari ai PSD.

”Sănătatea românilor este, sau ar trebuie să fie, pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o lista interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. (…) După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să “privatizeze” sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de “tunuri”, “vânzări de masca fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte “tunuri”, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte”, scriu social-democraţii în moţiune.

Potrivi PSD, Nelu Tătaru ”minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor”.

Şedinţa va începe la ora 16.00.

Moțiunea va fi supusă votului miercuri.

”Aş fi vrut să gândim un pic altfel, să nu grăbim politica peste momentul medical. Suntem într-o cădere economică, într-un context pandemic şi ar trebui să ne gândim şi la o parte economică”, a spus Nelu Tătaru, luni seară, la televiziunea publică.

”Cred că toată această perioadă, în care o ţară răbda, când 1.500 de oameni mureau, când peste 24.000 de oameni erau infectaţi, când 3.168 de cadre medicale erau infectate, când 11 cadre medicale mureau, aceşti domni care acum caută diverse motive, ba mai mult bagatelizează ce s-a întâmplat în această perioadă, să fi ieşit în faţă. Nu i-am văzut! Poate atunci ar fi vrut să îi vadă şi alegătorii din colegiile lor, ce fac pentru ei într-un moment cu adevărat de criză. Nu vreau să intru în polemică, polemica este pentru politică, eu sunt un profesionist, este o parte medicală pe care vreau să o duc până la capăt în acest episod pandemic. După aceea putem discuta şi politică”, a conchis ministrul.