Confidenţialitate

Deputații dau vot final pe un proiect care interzice educația sexuală în școli

Ar trebui sau nu, să facă ore de educație sexuală copii în școli? Deputații dau astăzi votul final pe un proiect de lege care prevede interzicerea acestor ore, fără acordul părinților, pe motiv că ” trăim într-o țară creștină, iar lumea confundă a educa sexual cu a educa copii pentru a face sex“, scrie in proiectul de lege. 

Proiectul a fost depus de fostul deputat Ninel Peia, care nici nu mai este în Parlament, în prezent.  Fostul deputat Ninel Peia, cel care a propus proiectul de lege prin care ar urma să fie interzisă educația sexuală în școli, a fost exclus din PSD în 2016, după ce a susţinut că vaccinurile i-au îmbolnăvit pe copiii din Argeş cu bacteria E.coli.

Totuși, în legislatura trecută, proiectul său a trecut de Senat, iar azi se află în Camera Deputaților pentru votul final.

 

Numit sugestiv, Inocența copilăriei, proiectul a fost adoptat tacit la Senat în decembrie 2016 și prevede amenzi și pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni până la 2 ani pentru profesorii care predau educație sexuală în școli fără acordul părinților.

La categoria experți, Ninel Peia a scris in expunerea de motive opiniile unei Asociatii din Guatemala care își arată îngrijorarea privind campaniile de informare  privind viața sexuală, la clasele primare. O altă opinie expusă în proiect este a unui preot care spune că ” de multe ori, lumea confundă a educa sexual, cu a-l educa să facă sex”. 

ROMÂNIA, pe primul loc în Europa la sarcini în adolescență

Statisticile Organizatiei Mondiale a Sănătății arată că România este pe primul loc în Europa la sarcini în adolescență. Anul trecut, doar în jud.Vaslui , 30 de nou născuti au fost abandonai la nastere, unul dintre motive fiind acela că mamele erau minore.

Proiectul însă nu se bucură de susținere. A primit avize negative de la comisiile de specialitate din Parlament, iar guvernul condus de Dacian Ciolos a respins documentul. Totuși, în expunerea de motive este scris negru pe alb că ministerul educației susține in Parlament interzicerea educației sexuale în școli.

În paralel, din 2001 există un program denumit Educația pentru sănătate în școala românească adresat copiilor cu vârste de la 7 ani și care conține printre altele, aspecte legate de anatomia și fiziologia corpului uman, dar și despre  sănătatea reproductivă.