Deputații au adoptat moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, cu 166 voturi „pentru”, 94 „împotrivă” şi 28 de abţineri.

Moțiunea nu înseamnă însă demiterea automată a ministrului. Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul pot adopta o moţiune simplă prin care să îşi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Florin Cîțu spunea luni că PSD că a inițiat moțiunea bazându-se pe datele din perioada guvernării sale și a enumerat în favoarea guvernării liberale programul IMM Invest, informatizarea ANAF sau creșterea încasărilor la buget.

„Este clar că ați inițiat o moțiune bazată pe date de când erați voi la guvernare. România arată altfel. Astăzi guvernează PNL, noi știm ce să facem și cum să facem. Acest guvern a gestionat bine aceste două crize suprapuse. Ați lăsat statul român nepregătit și vulnerabil”, a spus Cîțu.

În decembrie 2019, o altă moţiune simplă care îl viza pe Cîţu, intitulată “Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE” a fost adoptată de Senat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS