Confidenţialitate

Deputat USR PLUS: Cîțu, direct responsabil de eșecul campaniei de vaccinare împotriva Covid

Lider al deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu a declarat pentru Aleph News că premierul Florin Cîțu este direct responsabil de eșecul campaniei de vaccinare împotriva Covid.

“A fost o campanie concentrată pe logistică, nu a fost o campanie de marketing”, consideră parlamentarul.

În opinia lui Ionuț Moșteanu, privită strict din perspectiva strategiei de marketing și comunicare, campania poate fi considerată un eșec.

„Și-mi asum asta, ca om care a lucrat o viață în marketing și comunicare”, a conchis deputatul USR PLUS, citat de Mediafax.

Recent, Ionuț Moșteanu saluta adoptarea proiectului legislativ al USR PLUS privind acordarea unei zile libere plătite pentru angajații care aleg să se vaccineze a fost promulgat.

“Mi-aș fi dorit ca proiectul, susținut de USR PLUS încă din martie, să fie adoptat mai repede. A fost nevoie de negocieri și presiune pentru recunoașterea unei realități evidente: campania de vaccinare are nevoie de noi instrumente pentru impulsionarea vaccinării.

Vă îndemn pe toți să mergeți să vă vaccinați. Am avut o vară liniștită până acum, presiunea pe secțiile ATI a scăzut, putem să mergem fără mască în spațiul deschis, putem să ne distrăm la concerte și în baruri, să mergem pe stadioane și la teatre, însă nu trebuie să lăsăm garda jos în fața tulpinii Delta – mult mai contagioase, mai periculoasă pentru NEVACCINAȚI.

USR PLUS va susține toate inițiativele de promovare a vaccinării. De ce? Așa cum a anunțat Ministrul Sănătății, 87% din noile cazuri și 91% din decese au apărut la persoanele nevaccinate. Vaccinarea salvează vieți.

Am mai spus-o și îmi asum: trebuie sa stimulăm vaccinarea prin orice mijloace, indiferent că vorbim de premii, tombole, legi sau relaxări pentru cei vaccinati. Cei care aleg să nu se vaccineze, pot plăti și astăzi teste rapide sau PCR. Dacă numarul cazurilor va crește semnificativ și se vor impune noi restricții, acelea trebuie să fie exclusiv pentru cei nevaccinați”, a scris Ionuț Moșteanu, sâmbătă, pe Facebook.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid a anunțat, miercuri, că 15.606 de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în România în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, 10.731 au reprezentat prima doză de vaccin.

Restul de 4.875 au fost rapeluri.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 11 reacții adverse.

CNCAV precizează că 60 reacții adverse sunt în curs de investigare.

De la începutul campaniei imunizare, au fost înregistrate 16.793 reacții adverse în România.

Până la acest moment, în România au fost vaccinate 4.972.580 de persoane, din care 4.822.669 cu ambele doze.