Denunţul împotriva medicului Burnei a fost făcut în septembrie, cauza vizează 17 fapte de corupţie

Anuntul a fost facut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Sambata au fost realizate si perchezitii ale procurorilor din cadrul Parchetului, dar si ale ofiterilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciului Omoruri. Acestia au mers la Spitalul Marie Curie, precum si la alte 4 adrese din Capitala.

Faptele de coruptie pentru care este cercetat medicul Gheorghe Burnei au fost comise în perioada octombrie-noiembrie 2016, spun procurorii.

Doi colegi de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală din echipa doctorului ortoped Gheorghe Burnei, care ar fi suspectat de luare de mită, vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, au fost audiaţi, sâmbătă de procurori, în calitate de martori. De asemenea, cabinetul medicului Burnei a fost sigilat de anchetatori.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie, Denise Stănescu, a declarat, că procurorii au facut ieri percheziţii la etajul al doilea al spitalului, respectiv la Clinica de Ortopedie condusă de Gheorghe Burnei.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă, că nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din România împotriva chirurgului Gheorghe Burnei. Ministrul mai arată că, în acest caz, există două posibiltăţi, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror. Acestea vizeaza luare de mita, vătămare corporală gravă şi tentativă de omor.

Siteul „Casa Jurnalistului” a prezentat cazul unei tinere, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, are dificultati mari in deplasare după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.

Medicul Gheorghe Burnei a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Marie Curie din Capitală pentru a participa la percheziţiile care au loc în biroul său, încăperea fiind sigilată de dimineaţă pentru ca verificările să se defăşoare în prezenţa doctorului.

„Niciodată nu am luat bani pentru operaţii”, a declarat Gheorghe Burnei când a ajuns la spital.

Dupa perchezitii, Gheorghe Burnei va fi dus la sediul Parchetului Capitalei pentru audieri. Procurorii vor decide dacă se impune luare unor măsuri preventive.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS