Demitere în Ministerul Sănătăţii, în urma scandalului vaccinului antigripal

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a decis, joi, demiterea Amaliei Şerban din funcţia de director general de asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, invocând motivul întârzierii privind procedura de achiziţie a vaccinului antigripal.

„Pe fondul întârzierilor înregistrate la procedura de achiziţie a vaccinului antigripal, ministrul Sănătăţii, domnul Florian Bodog, anunţă astăzi (joi, n.r.) demiterea din funcţie a doamnei Amalia Şerban, director general al Direcţiei generale de asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut din nou, joi, explicaţii ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, cu privire la achiziţia vaccinurilor antigripale, reproşându-i demararea cu întârziere a procedurii de achiziţie a acestora. Şeful Executivului a afirmat că „în fiecare an jucăm în acelaşi film cu manualele şi cu vaccinurile – începe licitaţia în ziua în care trebuie distribuţia”.

Prim-ministrul i-a cerut lui Bodog să-i concendieze pe funcţionarii responsabili pentru întârzierea demarării procedurilor de achiziţie a vaccinurilor antigripale.

„Nu vreţi controlul să vină după ce oamenii ăia nu mai lucrează la noi? Că eu cred că din martie puteau să-şi dea seama că vine octombrie. Hai să ne dea în judecată. Hai să ne asumăm şi lucrul acesta, domnule ministru. Nu se poate ca din din cauza la doi funcţionari care încep procedura în septembrie pentru octombrie să sufere o ţară, nu se poate aşa ceva”, a spus Tudose.

”Domnule ministru Bodog, chiar nu se poate aşa ceva. În fiecare an jucăm în acelaşi film cu manualele şi cu vaccinurile – începe licitaţia în ziua în care trebuie distribuţia. De ce? Ca să o facem pe urgenţă, ca să ia altcineva… Păi de câte ori trebuie să o păţim? E funcţionar public, dar… Aveţi o mulţime de departamente în minister, poate e funcţionar public la lifturi, nu la achiziţii. Şi poate faceţi şi o sesizare la organele competente”, a mai spus premierul Mihai Tudose.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS