Confidenţialitate

Defilare de Ziua Ambulanței

La București, a avut loc în aceasta dimineață o impresionantă acțiune a salvărilor din toată țara. Este pentru prima dată în în instoria sa de 109 ani, când Ambulanța din România are o zi a sa, instituită prin lege. Așa că sute de medici, asistenți și ambulanțieri au defilat prin centrul Bucureștiului, iar angajații răniți în misiuni de salvare au fost premiați.

Ascultați mai jos un reportaj despre deficitul de resurse de la Ambulața București Ilfov

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O solicitare la fiecare 12 secunde. Adică peste 2,7 milioane de-a lungul unui an întreg. Acesta este ritmul în care lucrează angajații Serviciilor de Ambulanță din România. Milioanele de apeluri sunt preluate de mai puțin de o mie de echipaje medicale. Lipsa resurselor este cel mai mare stes al medicilor care zi de zi, noapte de noapte, încearcă să salveze vieți. În București, există mai puțin de 100 de echipaje, față de 240 cât ar fi nevoie.

Președinte al Societății de Salvare, medicul Criastian Grasu spune că deficitul de resurse se perpetuaează de la un an la altul.  În lipsa resurselor alocate de stat, medicul Cristian Grasu a pus în practică încă de acum cinci ani, trei programe de pregătire a populației pentru acordarea primului ajutor. Elevi de școală primară, studenți sau oameni fără nici o legătură cu medicina au învățat cum să țină în viață un pacient ajuns în stare gravă până la venirea medicilor. Efectele programelor de voluntariat sunt spectaculoase, dar insuficiente totuți pentru a face față unei situații de criză, spune medicul Cristian Grasu.