Confidenţialitate

Declarații nepotrivite ale politicienilor la calamități

Premierul Mihai Tudose ne-a asigurat, aseară, în direct – dar nu de la Guvern, ci la televiziunile de știri – că autoritățile sunt la lucru și își fac treaba.

Șeful Guvernului a făcut, însă, și o declarație nefericită pentru RealitateaTV.

Mihai Tudose a spus că Guvernul nu poate emite o lege … ca să nu mai bată vântul:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Suntem obișnuiți, însă, ca politicienii să facă declarații nepotrivite – în situații delicate, soldate cu victime sau cu pagube materiale.

Poate cea mai cunoscută declarație nepotrivită în mijlocul oamenilor afectați de inundații a fost cea a fostului premier Victor Ponta, în august, 2015, într-o zonă sinistrată din Teleorman: Ce faci, fă, Doina? Aveai chef de niște inundații?

În același context, fostul premier i-a spus unui jurnalist: Ce vrei să fac? Să opresc eu ploaia? Sau o oprești tu?

Tot un fost premier, Călin Popescu Tăriceanu, întreba o sinistrată din Timiș, în 2005, “Și ce vreți, doamnă, să vă fac eu hotel?

Femeia a povestit episodul pentru ziarul Adevărul.

A venit la Pustiniş şi i-am zis: ‹‹Spuneţi-ne ce se va întâmpla cu noi, cu casele noastre, care e situaţia la ora actuală. Dumneavoastră de asta aţi venit, să staţi de vorbă cu noi, nu numa să vedeţi şi să plecaţi››. Atunci domnul Tăriceanu nu a zis altceva decât atât: ‹‹Ce vreţi doamnă, să vă fac hotel?››. Nu i-a cerut nimeni nimic, hotel, nici casă, nici masă, nici nimic. Noi suntem cu suntem ţărani, nu avem pregătire cum are dânsul, dar important era să stea de vorbă cu noi, să ne explice

Emblematică pentru comportamentul politicienilor la inundații este și vizita Elenei Udrea, în 2010, la sinistrații din Săucești, județul Bacău.

Fostul ministru al Turismului a venit în mijlocul sinistraților cu pantofi cu toc și le-a împărțit acestora – ciocolată și … pantofi cu toc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.