Declarații contradictorii în cazul copiilor de la Centrul „Sf. Nicolae”

Copiii au fost dusi la spitalul de psihiatrie, fiind suspecti de simptome de sevraj. Ministerul Sanatatii a anuntat joi ca minorii nu aveau asemenea simptome. La spital au ajuns patru copii. Potrivit ministerului, doi dintre ei nu aveau simptome psihiatrice şi nu a fost necesară internarea lor, iar ceilalţi doi au rămas internaţi până vineri dimineaţă.

Seful Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului din sectorul 1, Dănuţ Fleacă, este cel care a declarat ca minorii au fost dusi la spitalul Obregia din Capitala, dupa ce au intrat in sevraj pentru ca au ramas fara tratament, in urma arestarii preventive a singurului medic psihiatru angajat in centrele sociale din Sectorul 1.

Astazi, acesta afirma ca medicii de la spitalul Obregia, cei care i-au evaluat pe copii, i-au trimis inapoi la centru fara vreun document care sa ateste ca nu erau in stare de sevraj.

„Cand un psihiatru a dat un tratament pe care l-a supravegheat ani de zile si altcineva sustine ca nu este nevoie de tratament din varii motive, cel care invalideaza tratamentul trebuie sa scrie si sa parafeze si sa-si asume responsabilitatea. In caz de asemenea opinii, probabil ca se va apela la o comisie, la Colegiul Medicilor, la o comisie neuropsihiatrica, sa spuna cine are dreptate. Ministerul Sanatatii vorbeste, Spitalul nr. 9 vorbeste, nimeni n-a semnat si n-a parafat nimic si la acesti copii nu exista un document medico-legal care sa fie opus consultului si diagnosticului stabilit de doamna doctor Ramona Gheorghe”, precizeaza seful Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului din sectorul 1, Dănuţ Fleacă.

Acesta mai afirma ca minorii primesc in continuare tratamentul prescris de medicul psihiatru Elena Ramona Gheorghe. Va reamintim, doctorita a fost arestata preventiv in cadrul dosarului deschis de procurori pentru mai multi angajati ai Complexului de Servicii Sociale „Sfanta Maria”, care vizeaza presupuse fapte de rele tratamente aplicate minorului, abuz in serviciu si delapidare. Medicul este singurul psihiatru angajat in centrele sociale din Sectorul 1.

„Dovada ca tratamentul da rezultate este ca in ultimele doua zile, trei zile ei s-au si linistit si sunt mai cooperanti. Educatorii si voluntarii si psihologii care lucreaza cu ei spun ca starea este mult mai buna fata de joia, vinerea trecuta. Trei dintre copiii care au tratament cronic sunt deja planificati pentru 13 iulie, la Centrul de Diagnostic Titan, urmand sa-i programam si pe ceilalti. Probabil luni, marti vom cauta cabinete de psihiatrie private, pentru ca Spitalul 9 nu ni-i primeste, ne trimit vorbe, fara documente”, afirma Dănuţ Fleacă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luni este asteptata o noua reactie a Ministerului Sanatatii in acest caz. Oficialii de la Guvern au anuntat deja ca cei patru copii de la Centrul „Sfântul Nicolae” din Capitală duşi joi la spitalul de psihiatrie nu aveau simptome de sevraj.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS