Declaraţii contradictorii ale lui Dragnea despre demisia premierului Grindeanu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut declaraţii contradictorii legate de demisia premierului Sorin Grindeanu, spunând, după ce a anunţat că a luat act de demisia acestuia, că a înţeles că Grindeanu va demisiona pe Facebook.

De asemenea, liderul PSD a spus că premierul a anunţat că va demisiona cu condiţia ca preşedintele Iohannis să anunţe că premierul va fi de la PSD.

“Prima dată a zis că va aștepta decizia CEX, dar apoi am înţeles că îşi va da demisia pe Facebook. A doua intervenţie a fost că, din moment ce eu l-am propus prim-ministru, eu trebuie să demisionez”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă este sigur că Grindeanu a demisionat, el a spus: “Nu am de unde să fiu, doar v-am spus ce am discutat. În schimb, nu prea mai vorbim de un Guvern, toţi miniştrii şi-au dat demisia”.

Liviu Dragnea a spus, la începutul conferinţei de presă susţinute de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că în şedinţa PSD a fost făcută o evaluare a activităţii Guvernului, fiind prezentat un document care arată că “direcţia este bună, dar ritmul de implementare a unor măsuri este scăzut”.

“Analizând acest document am tras concluzia că o parte din membrii Guvernului, nu o parte mică, nu au luat foarte în serios programul de guvernare, nu au reuşit să se coordoneze, nu a fost o abordare strategică. Au fost multe măsuri tratate la şi altele”, a declarat liderul PSD.

El a susţinut că atunci când a început a doua parte a şedinţei premierul nu a mai aşteptat un vot.

“Nu a mai aşteptat să ne îndreptăm către un vot, care putea cuprinde un pachet de măsuri administrative, cât şi nişte înlocuri în Guvern, nu neapărat demisia sau demiterea premierului. Am condus această întâlnire şi le-am cerut colegilor mei să nu se discute cu patimă. Din păcate, premierul nu a mai aşteptat nicio decizie, ne-a transmis că îşi dă demisia cu condiţia ca preşedintele Iohannis să numească un premier PSD şi că îl putem şi exclude că nu îl mai interesează”, a mai spus Dragnea.

“Toţi membrii PSD din Guvern şi-au prezentat demisiile înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, cu o singură excepţie, ministrul Comunicaţiilor, care este plecat din ţară şi care va trimite demisia pe email. De asemenea, am luat act de anunţul primului ministru că îşi prezintă demisia. PSD este pregătit, împreună cu ALDE, să formeze un nou guvern”, a adăugat Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS