Confidenţialitate

Deputat USR, sesizare la ANI privind declarațiile de avere ale șefului DNA: „O petrecere de botez ca o nuntă, undeva la 500.000 de lei” / „Domnul Voineag pare a fi procurorul acestui stat cu epoleți” | AUDIO

Anul electoral 2024: USR se află în război cu șeful Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, astăzi, la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o sesizare care îl vizează pe şeful DNA, Marius Voineag. Susține că declarațiile de avere ale procurorului-şef DNA ridică mari semne de întrebare.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: „Declarația de avere pe care o am aici declară o petrecere de botez, repet, ca o nuntă, undeva la 500.000 de lei”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lângă faptul că Marius Voineag poartă ceasuri la fel de scumpe ca Rareș Bogdan, când declarația de avere pe care o am aici declară, pe lângă multe terenuri, multe apartamente, multe conturi – este un bugetar de lux – declară o petrecere de botez, repet, ca o nuntă, undeva la 500.000 de lei. Asta înseamnă 100.000 de euro. Vă întreb pe dumneavoastră: câți dintre cei care ați făcut vreodată o nuntă v-a costat cât petrecerea de botez a domnului Voineag?”, a spus deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

Deputatul Emanuel Ungureanu a explicat și de ce USR îl contestă pe șeful DNA.

Emanuel Ungureanu: „Domnul Voineag pare a fi procurorul acestui stat cu epoleți”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Domnul Voineag pare a fi procurorul acestui stat cu epoleți. Statului militocrat, așa cum spunea jurnalistul Pantazi. De ce? Voineag rezolvă înainte de a veni la DNA, între ghilimele, dosarul de plagiat a lui Ciucă și apoi, când ajunge la DNA închide un dosar suspect de corupție de la SRI, care viza doi generali SRI de prim rang. Adică doi pești mari. Marile dosare de corupție zac”, a declarat același deputat USR.

DNA instrumentează și dosarul privind achiziția de vaccinuri pentru COVID-19, în care sunt urmăriți penal fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății din partea USR, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ministrul Transporturilor, în vizită pe viitoarea autostradă a Moldovei: „În toamna acestui an, spre sfârșitul anului se va circula” | AUDIO