Decizie definitivă: Cristian Boureanu rămâne în arest preventiv

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, miercuri, că fostul deputat Cristian Boureanu, aflat în arest preventiv din 10 iunie după ce a lovit un poliţist, va rămâne încercerat.

Hotărârea fiind definitivă.

Judecătorii au admis, astfel, contestaţia Parchetului la decizia magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1, de plasare sub control judiciar a fostului parlamentar.

Cristian Boureanu le-a cerut, marţi, magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti să respingă contestaţia Parchetului şi să fie judecat sub control judiciar.

Avocatul fostului demnitar, trimis în judecată pentru ultraj, a arătat că Boureanu are în întreţinere o fată de 16 ani şi că este conştient de gravitatea faptelor săvârşite.

În fața instanței, Cristian Boureanu a spus că regretă cele întâmplate şi că este conştient că activitatea sa politică este definitiv compromisă.

Referindu-se la incidentul din trafic, el a spus că era băut şi a recunoscut că i-a înjurat pe poliţişti.

În noaptea de 8 spre 9 iunie, mașina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprit în trafic în zona Piaţa Charles de Gaulle de un echipaj de poliţie rutieră. În momentul care un agent a solicitat documentele de identitate, fostul deputat, care stătea în dreapta șoferului, a devenit violent.

Potrivit anchetatorilor, Boureanu l-a ameninţat pe polițist, i-a prins degetele mâinii drepte în portierei mașinii, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală. De asemenea, spun procurorii, i-a amenințat pe cei doi poliţişti din echipaj.

Incidentul a fost filmat. În înregistrare se poate vedea și cum reacția polițiștilor. Unul dintre ei îl ameninţă pe Boureanu că îl va umili în presă şi că îi va face dosar penal pentru ultraj şi vătămare corporală, spunându-i şi că este beat.

Fostul deputat este trimis în judecată pentru ultraj. Iubita lui, Laura Dincă, care era și ea în mașină, a fost audiată ca martor și este acuzată de mărturie mincinoasă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS