Decizie amânată în cazul eliberării condiționate a lui Dan Voiculescu

Omul de afaceri Dan Voiculescu va afla săptămâna viitoare dacă va fi eliberat condiționat. Tribunalul București a amânat pentru 18 iulie luarea unei decizii.

În timpul procesului, procurorul DNA i-a spus judecătorului că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice că s-a îndreptat și nici măcar n-a plătit prejudiciul.

În replică, avocatul lui a spus că fondatorul Intact are toate averea sub sechestru, iar detenția s-a dovediut chinuitoare pentru deținutul în vârstă de 71 de ani.

Procurorul DNA a atras atenția că Dan Voiculescu nu îndeplinește condițiile de eliberare condiționată și între cele 57 de zile câștigate prin muncă și cele 330 obținute în urma elaborării unor lucrări științifice, există o mare disproporție.Procurorul a aminit că nici măcar comisia de la penitenciarul Rahova nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri. Scopul pedepsei nu a fost atins, iar condamnatul nu a achitat nici prejudiciul, nici cheltuielile judiciare către stat – a afirmat procurorul.

Avocatul lui Dan Voiculescu a spus despre clientul său că a avut un comportament respectuos față de personalul din penitenciar, a fost deseori recompensat, a făcut curățenie după gratii și a avut relații neconflictuale cu ceilalți condamnați. În ceea ce privește neachitarea prejudiciului, avocatul a susținut că Dan Voiculescu nu are niciun leu disponibil, cu excepția pensiei.

Toată averea lui este sub sechestru, iar ANAF nu a reușit să valorifice imobilele confiscate, a completat apărătorul lui Dan Voiculescu, care a ținut să amintească și că omul de afaceri are 71 de ani și numeroase probleme medicale, iar detenția îl chinuie. Judecătorul i-a recomandat avocatului să nu facă umplutură pentru jurnaliști, ci argumentație pentru magistrați.

Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova. În august 2014, el a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Luna trecută, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că poate fi eliberat condiționat, dar decizia finală o va anunța Tribunalul București pe 18 iulie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS