Confidenţialitate

Decizia legată de data alegerilor prezidențiale va fi luată săptămâna viitoare. Care sunt cele 2 scenarii pentru alegerile din toamnă | AUDIO

Guvernul urma să emită azi hotărârea pentru organizarea alegerilor conform calendarului stabilit în primăvară, dar liberalii au cerut ca acestea să fie organizate mai târziu. Sunt luate în calcul acum două scenarii, ambele prevăd ca primul tur să fie în luna septembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele două scenarii pe care negociază partidele politice aflate în Coaliția de guvernare prevăd ca primul tur al prezidențialelor să fie organizat în luna septembrie: fie pe 15 – așa cum era înțelegerea inițială în Coaliție – fie pe 29 septembrie, potrivit unor surse politice pentru Europa FM.

În cazul în care se va ajunge la consens pentru al doilea scenariu, atunci data celui de-al doilea tur al prezidențialelor va fi pe 13 octombrie.

Liderii Coaliției au discutat miercuri seara pe acest subiect, fără a ajunge la vreun consens, iar ședința de guvern de joi – în care urma să fie emisă hotărârea de Guvern pentru organizarea alegerilor prezidențiale s-a anulat din cauză că PSD și PNL nu s-au pus de acord.

A urmat o nouă ședință a liderilor coaliției – la Palatul Victoria – iar decizia finală urmează să fie luată marțea viitoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: România susține candidatura lui Mark Rutte la NATO. Klaus Iohannis a anunțat Alianța la finalul săptămânii trecute că își retrage candidatura