Confidenţialitate

Decizia de prelungire a vacanței de primăvară, criticată de elevi și părinți | AUDIO

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți solicită ministrului Educației să revină asupra deciziei de prelungire a vacanței de primăvară și încheierea anului școlar pe 2 iulie, în loc de 18 iunie.

Decizia ar fi fost luată fără consultarea elevilor și a părinților. Nemulțumiri sunt și în legătură cu decalarea Evaluării Naționale – după Bacalaureat.

”O lună de zile de întrerupere cu două-trei luni înainte de Evaluarea Națională nu face altceva decât să-i rupă pe acești copii de contextul educațional. Decizia este foarte proastă. Stau și mă întreb cum ar putea răspunde domnul ministru unor copii de clasa a VIII-a care vor da examenul în luna lui Cuptor, într-un regim termic cu temperaturi ridicate, cu masca pe față și în condiții de stres extrem”, a spus la Europa FM, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și reprezentanții elevilor spun că sunt nemultumiti de mutarea Evaluării Naționale și prelungirea vacanței de primăvară.

”Se apropie examenele naționale, va fi o lună de pauză, apoi vor mai fi două-trei săptămâni, o lună de școală, după care intrăm direct în Bacalaureat și în Evaluarea Națională care a fost cu două săptămâni amânată. Considerăm că și această decizie de amânare a Evaluării Naționale nu este una bună. De fapt, nu are fundament, pentru că nu ne putem asigura că dacă vom amâna cu două săptămâni Evaluarea Națională, elevii vor fi mai în siguranță decât ar fi fost inițial – a spus la Europa FM, Karina Caramihai, reprezentanta Consiliului Național al Elevilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Educației a anunțat că vacanță de primăvară va dura o lună, între 2 aprilie și 4 mai, Evaluare Națională a fost decalată și va începe pe 5 iulie, iar anul școlar se va încheia pe 2 iulie. Calendarul pentru Bacalaureat rămâne neschimbat.