Confidenţialitate

Decizia de comasare a celor două vacanțe de primăvară este una bună, susține președintele Iohannis | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis salută decizia ministrului Educației de a comasa cele două vacanțe de primăvară și a le da elevilor o pauză de școală între 2 aprilie și 4 mai.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a propus această variantă pentru că, în aprilie, se estimează că valul 3 al pandemiei de Covid va atinge un vârf, iar spitalele vor fi sufocate de bolnavi.

Klaus Iohannis: „Cred că propunerea făcută de ministrul Educației este una acceptabilă, să se contopească cele două vacanțe și în acest fel să eliminăm un factor semniicativ de răspândire a bolii. Este complicat, înțelegem acestlucru, pentru părinții care vor avea iarăși copiii casă, dar cred că niciun sacrificiu nu este prea mare pentru sănătatea copiilor noștri.”

Totuși, ordinul ministrului Educației nu a apărut încă în Monitorul Oficial după protestele asociațiilor de părinți și de elevi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrul Educației pare că s-a răzgândit în unele aspecte: poate fi luată în calcul și varianta ca Evaluarea Națională să rămână așa cum era în calendarul inițial, iar anul școlar să se încheie numai cu o săptămâna mai târziu, și nu la 2 iulie, așa cum s-a anunțat marți.

Ce ar putea rămâne bătut în cuie: vacanța de primăvara de o lună, de pe 2 aprilie până pe 4 mai.  Dacă inițial Ministrul Educației anunța că vrea să decaleze Evaluarea Națională după Bacalaureat, acum propune o nouă variantă: examenele naționale să aibă loc potrivit datelor stabilite inițial.

Iar semestrul doi să se încheie mai târziu cu o săptămână, pe 25 iunie, nu pe 2 iulie ca în varianta anunță recent, iar săptămâna pierdută din semestrul doi, ar putea fi recuperată în zilele de sâmbătă, după revenirea elevilor la școală