Decizia de clasare a Dosarului 10 august, contestată de protestatari: ‘’Nicio victimă chemată la audieri’’

Victimele violențelor comise de jandarmi la protestul din 10 august 2018 spun că vor contesta decizia DIICOT de a clasa o parte din acest dosar.

Procurorii au scos de sub urmărirea penală conducerea de atunci a Jandarmeriei Române, pe motiv că sunt probe care să demonstreze că ar fi pregătit reprimarea protestului.

Vlad Gheorghe este unul dintre protestatarii bătuți de jandarmi, în urmă cu doi ani și a comentat la Europa FM decizia procurorilor DIICOT:

Din prisma celor care au participat la proteste, o văd ca o mârșăvie și ca pe un lucru care ne întoarce înapoi în timp cu 15-20 de ani, când protestatarii se duceau cu frică în piață, gândindu-se că poate vin minerii, jandarmii. Din punct de vedere tehnic, este o decizie greșită. Se scot de sub urmărire șefii, dar se lasă sub urmărire plevușca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De când dosarul a fost preluat de DIICOT, niciuna dintre victime nu a fost chemată la audieri, spune Vlad Gheorghe:

Decizia procurorilor este una intermediară, o dată pentru că o vom contesta. Nouă, victimelor, nu ne-a fost adusă la cunoștință niciun fel de act procedural în momentul în care a plecat dosarul de la Parchetul Militar. Adică un an de zile au fost toți citați la Parchetul Militar, am fost foarte des s-au făcut recunoașteri, s-au urmărit înregistrări, dar din momentul în care dosarul a plecat la DIICOT, nicio victimă n-a mai fost chemată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Filmulețul în care apare Vlad Gherghe lovit de jandarmi a făcut înconjurul lumii. Tânărul, îmbrăcat în alb și care ridică mâinile la vederea jandarmilor este bătut cu bastoanele.

Mi-aduc aminte de gaze, de fuga pe străzi, de haos, de jandarmii de care trebuia să fugi și care te atacau pe unde te prindeau, indiferent de cum erai îmbrăcat. Eu am fost lovit de jandarmi, iar filmulețul cu mine a făcut înconjurul lumii ca un exemplu negativ despre cum n-ar trebui să se facă o intervenți a forțelor de ordine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS