Confidenţialitate

De Ziua Națională, la Târgu Ocna s-a ascultat „Trei culori cunosc pe lume” în loc de „Deșteaptă-te române”. Explicația primarului | AUDIO

O înregistrare video de pe rețelele de socializare în care la ceremoniile organizate miercuri de Ziua Națională la Târgu Ocna a fost ascultat cântecul Trei culori cunosc pe lume, fost imn al Republicii Socialiste, a stârnit nemulțumire pe internet.

La Europa FM, primarul orașului explică de ce în boxe a răsunat acest imn național din perioada 1977 până la revoluție.

Așa a început ceremonia organizată de Ziua Națională în orașul Târgu Ocna, în centrul orașului, unde un sobor de preoți, împreună cu autoritățile locale, s-au adunat în jurul unei mese. Cum explică primarul Cristian Ciubotaru cele întâmplate?

„În piațeta publică, la loc de cinste, a fost adus drapelul României. A curs sistemul audio poemul „Trei culori” de Ciprian Porumbescu, varianta originală, nu acele versuri modificate de către perioada comunistă. Nu era corect să fie și acest poem, dedicat drapelului României, imnul și versurile originale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Trei culori cunosc pe lume” a fost compus la 1848 de Ciprian Porumbescu, dar Imnul de Stat al Republice Socialiste Române, din perioada 1977 – 1989, avea textul modificat.

Imediat după cântecul „Trei culori cunosc pe lume” a fost intonat și imnul României.

Întreaga ceremonie de Ziua Națională a durat peste o oră, timp în care au ținut discursuri preoți dar și autoritățile locale.

Autor: Alexa Stănescu

Citește și: Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Cuvântul Unire