Confidenţialitate

De Ziua Națională a Tineretului, orașul Iași va prelua titlul de Capitală a Tineretului din România

Joi, pe 2 mai, va fi lansat oficial Programul „Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020”. Programul se va încheia pe 1 mai 2020.

Misiunea este de a mobiliza tinerii, organizațiile neguvernamentale de tineret şi instituţiile publice şi private în vederea implicării active pentru ”dezvoltarea armonioasă a Municipiului Iaşi ca un spaţiu modern, atractiv, cu accent pe identitate şi apartenenţă prin proiecte sustenabile, consum raţional de resurse şi politici publice integrate în conformitate cu nevoile tinerilor”, după cum se arată într-un comunicat transmis Europa FM.

Programul va fi implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS, structură de tineret formată din 33 de organizații de și pentru tineret, în co-management cu Primăria Municipiului Iași.

„Orașul Iași merita acest titlu și este mai mult decât onorant pentru noi să fim generația care făcut posibilă obținerea acestuia. Asistăm la un moment zero în privința dezvoltării sectorului de tineret din Iași, iar Programul ICTR va fi deopotrivă un test pe care vrem să-l trecem cu succes, dar și o dovadă a faptului că dialogul între factorii schimbării este esențial în dezvoltarea durabilă a unei comunități.” a declarat Mircea Meriacri, Președintele FONTIS.