Confidenţialitate

De Ziua Mondială a Alimentației, copiii și părinții au învățat cum să evite risipa alimentară – GALERIE FOTO

Ziua Mondială a Alimentației, declarată pe 16 octombrie de către Adunarea Generală a ONU, a fost marcată de Asociația Zâmbetul Îngerilor (A.Z.I), alături de Carrefour România, cu un eveniment ce își propune să atragă atenția asupra importanței alimentației sănătoase, dar și a cauzelor risipei alimentare, în cadrul grădiniței Karin Kids Academy.

Conform unui studiu Eurostat, România este în topul primelor 10 țări la nivel european atunci când vine vorba de risipa alimentară. Cu toate că îndeplinesc condițiile de consum, peste 6.000 de tone de alimente ajung în fiecare zi la gunoi, conform aceluiași studiu. Asociația Zâmbetul Îngerilor derulează încă din 2013 programe îndreptate spre minimizarea risipei alimentare.

”Noi, oamenii, nu suntem perfecți și nici nu aratăm toți la fel. Acest fapt nu ne face mai puțin buni sau eficienți. Până la urmă, aceasta este frumusețea naturii: diversitatea, micile imperfecțiuni! La fel se întâmplă și în cazul fructelor și al legumelor. Cele naturale, în special cele bio, nu sunt perfecte, iar perfect nu înseamnă neapărat mai bun. Chiar dacă unele mai au câte o pată, iar altele sunt mai coapte, nu trebuie ocolite sau aruncate. Sunt multe moduri de a le folosi, creativ, în feluri de mâncare.”, a declarat Irina Mohora, Președinte și cofondator Asociația Zâmbetul Îngerilor.

Reducerea risipei alimentare și promovarea unei alimentații sănătoase se realizează prin acțiuni zilnice, concrete și prin educație alimentară. De aceea, astăzi, peste 130 de copii, din cadrul gradiniței Karin Kids Academy, alături de părinții lor, au luat parte la un atelier interactiv în care Dr. nutriționist Oana Bulzan a explicat cum o serie de rețete sănătoase pot fi realizate chiar cu fructele și legumele ocolite adesea de către membrii familiei. Ceea ce de multe ori ajunge să fie aruncat chiar înainte de vreme, poate deveni de fapt ingredientul-vedetă al unei rețete de succes.

Asociația Zâmbetul Îngerilor este singura asociație ce desfășoară, prin campania „Sendvișul de la miezul nopții”,   furnizarea zilnică și gratuită de alimente persoanelor fără adăpost, în puncte fixe, mobile și direct în centre sociale și cămine.