Confidenţialitate

De ziua lui, românului îi place să petreacă… în „Piața Obor” – AUDIO

Sărbătorim și la „Piața Obor” Ziua Națională, așa cum le stă bine românilor: la cârciumioară, cu un păhărel, mititei și  … cu muzica unui taraf.

Și, cine știe mai bine decât colegul nostru Vasile Constantin semnificațiile versurilor cântecului Bobârlica, interpretat de  soții Viorica și Ioniță de la Clejani…? Alături de colegii Manu și Iorgu, Sile ne va povesti despre moda orientală, unele „detalii” fiind regăsite și în cântecele lăutărești mai vechi sau mai noi.

„Dansatoarele de care se înconjurau paşalele turcilor sau cadânele din haremurile acestora, purtau de obicei „iminei” brodați cu fireturi aurii și bătuți cu pietre scumpe, evident, fără ciorapi. Fiindcă, omorârea pasiunii sultanului le-ar fi adus, mai mult ca sigur, un final scurt și tragic, cu ajutorul iataganului.” Vasile Constantin

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Meniul” ediției „Piața Obor” din 30 noiembrie 2019 include, însă, opriri în câteva locuri superbe din țară. O primă vizită o vom face la Letea, renumitul sat din Deltă, unde vom cunoaște ansamblul de gospodine ucrainene conduse de casierul de la primărie, domnul Ioan Maxim.

Nu avem cum să omitem deja celebrul Târg de Crăciun de la Sibiu, care a atras deja mii de vizitatori. În atmosfera feerică din centrul vechi al orașului ne va introduce corespondenta Europa FM Lidia Bădilă, care va transmite dintre clădiri ce par făcute din turtă dulce și de sub o perdea imensă de lumini, de la patinoar și de pe roata panoramică instalată în premieră la târg.

Tot în ediția de sâmbătă, 30 noiembrie 2019, colegul nostru Victor Marin ne va prezenta un reportaj dedicat Sfântului Andrei, ocrotitorul Dobrogei din 1994 și al României din 1997, și întrebărilor legate de prezența sa în Dobrogea.

„Petrecem dublu în acest weekend: o dată de Sfântul Andrei, apoi pentru ziua tuturor românilor. Ne relaxăm, mai comandăm o porție de mici și îi ascultăm, între alții, pe Ionel Tudorache, Nelu Ploieșteanu și pe Viorica și Ioniță de la Clejani.” Manu, Iorgu și Sile

Vom afla tot în emisiunea de sâmbătă cum este promovat eco-turismul în România și ce reacții a stârnit primarul din Timișoara prin ordinul ce anunța amenzi pentru cei care fac grătare și ascultă manele în public.