De maine incepe la Brasov Oktoberfest (AUDIO)

11 zile de Oktoberfest îi așteaptă de mâine pe toți brașovenii și turiștii care tranzitează zona în această perioadă.

Organizatorii spun ca manifestarea de anul acesta va fi cea mai mare din Europa, excluzând Germania, țara în care a luat naștere sărbătoarea berii.

Startul petrecerii se dă mâine printr-o paradă a trăsurilor bavareze pe cele mai importante străzi din oraș. Alaiul se va opri la ora 17.00, la Arena ‘Ion Țiriac’, locul care găzduiește pentru 11 zile Oktoberfest. Aici se va da cep unui butoi gigant cu bere și va începe distracția.

Pentru manifestarea din acest an, organizatorii au pregătit peste 1.000 de hectolitri de bere și sute de kilograme de produse din carne, cu specific bavarez și nu numai.

Pe arena unde se desfășoară festivalul a fost montat un cort de 3.600 de metri pătrați care îi va adăposti pe cei 250.000 de turiști care sunt așteptați să ia parte la Oktoberfest.

La ediția din acest an, organizatorii îi invită pe participanți să alcătuiască un lanț uman de dimensiuni impresionante care să ducă berea din mână în mână de la unul dintre producători până la locul în care se desfășoară festivalul și să participle la o sumedenie de concursuri interactive, cu premii pe măsură.

Anul acesta vor fi desemnate trei miss Oktoberfest, dar și un rege care va primi acasă un dozator cu bere care va fi alimentat zilnic cu bere rece timp de o lună.

Tot la sărbătoarea berii de la poalele Tâmpei va fi lansată o expoziție sub brandul ‘Made in Brașov’, iar copiii vor avea la dispoziție un parc de distracții special amplasat cu această ocazie.