Confidenţialitate

De luni începe testarea sistemului Ro Alert în toată țara

Portalul Ro Alert a fost lansat oficial sâmbătă.  Românii vor fi avertizați în situații de urgență majore: calamități naturale, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații, sau chiar atac terorist. În cazul unui cutremur sistemul nu va funcționa pentru că se creează panică, spune secretarul de stat Raed Arafat.

Toate telefoanele mobile compatibile cu tehnologia Cell Broadcast vor fi avertizate automat de fiecare dată când apare o situație de urgență. Puteți verifica dacă telefonul dumneavoastră este compatibil cu sistemul Ro-Alert pe site-ul ro-alert.ro. Telefoanele Iphone vor fi compatibile abia la sfârșitul anului.

Șeful departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat spune că alerta va suna pe telefon, chiar dacă acesta este pus pe vibrații, dar dacă telefonul nu are semnal sau e oprit atunci nu va fi transmis mesajul.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G.

Nu este necesară instalarea de aplicații pe telefoanele mobile. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. Nu este nevoie să aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT.