De luni începe „Școala altfel”

De luni, elevii si profesorii ies din clase. Incepe programul „Scoala altfel”, ce are sloganul „Sa stii mai multe, sa fii mai bun”. Astfel, elevii din toata tara vor vizita muzee, sedii de institutii publice sau teatre.

In toata tara, pompierii vor merge in scoli, pentru a organiza exerciţii de evacuare şi simulări ale unor intervenții în situații de urgență. Elevii care vor sa stie ce face un jandarm, vor putea merge la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române unde vor avea loc demonstrații de arte marţiale, plimbări cu tiroliana, exerciţii cu câinii de serviciu sau plimbări cu caii jandarmeriei.

La metrou, elevii vor afla cum arată cabina unui tren de metrou, ce înseamnă să fii mecanic de tren de metrou si cum se întreţin trenurile şi staţiile.
La Muzeul Antipa, elevii vor afla mai multe despre paianjeni, fluturi dar si târâtoare.

In cadrul festivalului ”Ţăndărică altfel”, vor avea loc 25 de reprezentaţii de teatru pentru copii. De asemenea, cei mici vor putea sa vada cum se realizează un spectacol de animaţie, cum se se sculptează păpuşile, dar şi cum se mânuiesc marionetele.

Liceeni vor putea vizita ASE-ul, dar si Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS