De luni, Air Moldova le ofera pasagerilor cate un mar (AUDIO)

La fel vor face și reprezentanții Căii Ferate din Moldova, în speranța că îi vor ajuta pe producătorii autohtoni de fructe, grav afectați în urma embargoului impus de Rusia.

Primul iarmaroc, botezat ‘Fructele noastre sunt cele mai gustoase’ s-a deschis la Puhăceni, în raionul Anenii Noi. Premierul Iurie Leancă anunțase această măsură încă de zilele trecute, după ce a participat la o întâlnire cu producătorii moldoveni de fructe și legume. Tot premierul a insistat ca reprezentanții companiei aeriene naționale să le ofere călătorilor, la masă, câte un măr. (AUDIO)

Pentru a atrage atenția lumii întregii, pe 30 august, la Chișinău, va fi realizată o plăcintă uriașă cu mere, care ar putea intra în cartea recordurilor.

În plus, Guvernul Republicii Moldova a decis să aloce peste 140 de milioane de lei moldovenești pentru a compensa pierderile suportate de fiermieri, după ce Rusia a interzis importurile de fructe și legume moldovenești, pe motiv că nu respectă condițiile fitosanitare.

Decizia a fost luată însă la scurt timp după ce oficialii de la Chișinău au semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeană.