Confidenţialitate

De la ora 8, circulația va fi oprită pe DN 67C Novaci – Rânca (Transalpina)

Circulaţia va fi oprită astăzi, în intervalele orare 08:00 – 12:30 şi 13:30 -19:00, pe DN 67C Novaci – Rânca (Transalpina), pe tronsonul kilometric 17 – 22, în judeţul Gorj, unde se desfăşoară Campionatul de Viteză în Coastă (Cupa Gorjului).

Competiția se va desfășura pe sectorul de drum DN 67C dintre Novaci și Rânca, traseul urmând să aibă o distanță totală de 5,025 de kilometri. Diferența de nivel dintre start și finish este de 342 de metri.

Runda din Gorj ar putea consemna și primul titlu național la Categoria I FIA, dedicată automobilelor de producție. Cu cinci victorii și un loc 2 în acest sezon, Mihai Leu mai are nevoie de numai 5 puncte pentru a deveni campion al diviziei din punct de vedere matematic. Pe un Ferrari 458 Challenge, fostul campion național absolut de raliuri a strâns 143 de puncte în primele 6 runde, în timp ce principalul său urmăritor, Călin Manițiu, are 88.5 puncte.

Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”).