De la 1 Mai, controale la granița Norvegiei

De la 1 Mai, cetăţenii străini, și implicit cei români care tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Norvegiei vor fi verificați la frontieră printr-un control sistematic al tuturor persoanelor care intră sau părăsesc spaţiul Schengen.

Măsura a fost impusă ca urmare a evaluărilor de risc de securitate şi se menţine până când autorităţile norvegiene vor aprecia că nivelul pericolului ameninţărilor teroriste va fi suficient de redus.

Controlul la intrarea / ieşirea din Regatul Norvegiei se aplică atât cetăţenilor norvegieni, cât şi tuturor cetăţenilor străini, inclusiv cetăţeni ai statelor membre UE şi Schengen.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722556832; +4722446951; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei: +4799153137.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS