De la 1 mai vor dispărea poneii, bicicletele și minicarul de pe promenada din staţiunea Mamaia

Regulamentul stațiunii Mamaia a fost dezbătut, în ultimele săptămâni, de reprezentanţii primăriei cu agenţii economici și urmează să fie aprobat într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.  De la 1 mai vor dispărea poneii, bicicletele și minicarul de pe promenada din staţiunea Mamaia, iar barurile de pe plajă vor trebui să îndrepte boxele spre mare, ca turiştii să nu fie deranjaţi de muzica prea tare.

Primarul interimar, Decebal Făgădău, a subliniat ca nu vor mai fi permise florile artificiale sau amenajările  kitsch. Operatorii economici din Mamaia şi Satul de Vacanţă vor fi obligați să folosească doar bănci, mese sau coșuri de gunoi agreate de Primărie. Orice altă improvizație va fi dezafectată. De asemenea, ei vor trebui să întrețină și să repare mobilierul stradal respectiv și să-l înlocuiască atunci când se degradează. Comerţul ambulant va fi redus cu două treimi, iar tonetele de legume-fructe, standurile de ochelari şi altele asemenea cu o treime.

În stațiune nu vor mai putea fi vândute decât produsele aprobate prin autorizaţia de funcţionare, iar comercianții nu vor putea subînchiria amplasamentul sau cesiona autorizaţia de funcţionare. Cei care deteriorează asfaltul sau nu păstrează curățenia vor plăti integral pentru refacerea zonei.

Vânzarea produselor nealimentare se va face doar în târgurile şi bazarurile special amenajate, în zonele pietonale din Satul de Vacanţă fiind interzis comerţul cu articole de plajă, jucării, legume si fructe. De asemenea, în Satul de Vacanta vor fi interzise lansarea de lampioane  şi organizarea de jocuri de artificii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS