Confidenţialitate

De la 1 ianuarie 2017, ANAF nu va mai primi declarații pe hârtie, dacă se pot depune online

Sunt anumite tipuri de declarații – 7 la număr – care nu vor mai putea fi depuse la ANAF decât prin intermediului internetului, începând cu 1 ianuarie.

Măsura face parte dintr-un proces de modernizare a ANAF – a spus astăzi președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Dragoș Doroș.

Declarația 112 privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale și impozitului pe venit poate fi de pe acum depusă online, însă în anumite zone ale țării, este adusă al Fisc, în proporție de 40%,  tot printată pe hârtie – a precizat președintele ANAF, Dragoș Doroș. El spune că până acum a întâmpinat o oarecare rezistență la această schimbare.

În luna iulie, de exemplu, în București a avut loc un exercițiu pentru a-i determina pe contribuabili să depune declarațiile online și să nu mai bată drumul până la Fisc. La niciun ghișeu, nu s-au mai primit declarații pe hârtie: rezultatul a fost că în luna respectivă, nimeni nu  a mai depus declarațiile la ANAF.

În perioada următoare, toți cei care vor trece pe la ghișeele ANAF vor fi informați cu privire la noua modalitate de depunere a declarațiilor.