De joi, vremea se va răci accentuat

Vremea se va răci accentuat și va fi ger noaptea și dimineața, în special în regiunile nordice, potrivit prognozei ANM.

Până pe 6 ianuarie se ajunge până la o medie a temperaturilor maxime de 0 – 1 grad.

În Crişana,precipitaţiile vor fi însemnate cantitativ.

În zona Transilvaniei, vremea va intra într-un proces de răcire, ce va aduce maxime uşor negative, în medie, de la -3 la -2 grade.

În Maramureş, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la zero grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4 până în jurul a -8 grade.

În Moldova, media maximelor va fi în scădere de la zero grade spre o oscilaţie de la -3 la -2 grade, iar cea a minimelor de la ecartul cuprins între -4 şi -3 grade, spre -8 grade. Precipitaţii local moderate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitaţii slabe cantitativ şi în restul intervalului va fi ridicată.

În zona Dobrogei, precipitaţii slabe cantitativ vor fi în perioada 2 – 5 ianuarie.

În Muntenia, valorile diurne tind spre medii de zero grade, iar cele nocturne spre o medie în jurul valorii de -6 grade.

Pentru regiunea Olteniei, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative spre medii ale maximelor de 0 – 2 grade şi ale minimelor între -5 şi -4 grade. Vor fi precipitaţii slabe cantitativ în perioada 2 – 5 ianuarie.

La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoză, vremea va fi rece, cu temperaturi negative.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS