Confidenţialitate

De duminică se poate circula cu trenul între Gara de Nord și aeroportul Otopeni | AUDIO

Tariful pentru o călătorie de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni va fi de 4 lei. Trenul va fi introdus de duminică iar o călătorie durează 20 de minute.

Trenurile între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni vor circula 24 din 24 de ore, la un interval de 40 de minute, iar o călătorie va dura 20 de minute, susțin reprezentanții CFR.

In total sunt 72 de trenuri – din care 42 apartinind CFR – restul operatorilor privați, și vor circula pe această rută, începând de la miezul nopții de 12 spre 13 decembrie, odată cu promovarea noului Mers al Trenurilor 2020-2021. Sunt 19 km între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Linia are un singur fir și nu este electrificată. Drept urmare, vor circula garnituri Diesel.

Introducerea categoriei de tren Regio Expres permite oprirea trenurilor și în stațiile intermediare, Parc Mogoșoaia și, după Anul Nou, punctul de oprire din zona Patinoar Otopeni.

Noul Mers al Trenurilor va fi valabil până la data de 11 decembrie 2021. De exemplu, pe ruta București Nord – Ploiești, o serie de trenuri vor circula cu viteza sporită, de la 120 la 140 km/h iar  duratele de parcurs vor fi reduse în medie cu 10 minute la unele trenuri care circulă pe rutele Sibiu – Mangalia și retur, Timișoara – Mangalia și retur.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu