Confidenţialitate

De ce s-a abținut Șerban Nicolae la reluarea votului privind grațierea corupților: ”N-am vrut să-mi schimb părerea”

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, a explicat de ce s-a abținut la reluarea votului privind grațierea unor fapte de corupție precum darea și luarea de mită, traficul și cumpărarea de influență.

Social-democratul a declarat că nu a dorit să îşi schimbe opinia, în condiţiile în care, miercuri, a votat „pentru” graţierea acestor infracţiuni.

Şerban Nicolae a precizat că nu există niciun fel de „altă influenţă” în decizia sa.

„S-a supus din nou la vot la cererea unor colegi parlamentari din comisie şi s-a votat. Exact cum s-a luat decizia de ieri, aşa s-a luat decizia astăzi, prin aceleaşi mijloace democratice, ceea ce arată că nu a fost niciun fel de încrâncenare, niciun fel de decizie politică prestabilită”, a afirmat Şerban Nicolae, citat de News.ro.

Întrebat dacă a reuşit Liviu Dragnea să îi convingă pe colegii săi să se răzgândească în privinţa graţierii pedepselor pentru fapte de corupţie, Şerban Nicolae a declarat că niciun social-democrat nu şi-a schimbat opinia.

„Nu am văzut un coleg care să voteze altfel decât a votat ieri. Ne-am abţinut toţi pentru că nu eram de acord cu procedura. Nu era niciun fel de altă influenţă. Ieri am votat pentru acele amendamente, azi am votat abţinere pentru că nu am dorit să participăm la un vot «pentru» sau «contra» faţă de această procedură de repunere la vot a unor amendamente deja adoptate”, a completat preşedintele Comisiei juridice.

Întrebat în continuare dacă va mai susţine în plenul Senatului amendamentul care vizează graţierea faptelor de corupţie, Şerban Nicolae a afirmat că „nu este neapărat necesar”.

„Dacă nu există susţinere, nu susţin amendamente care nu au şanse să treacă, pentru că nu are rost. Îmi păstrez opinia, nu mă tem de nu ştiu ce reacţii, pentru că, din punctul meu de vedere, este profund toxic să condamni pe cineva pentru opiniile sale sau să pui pe cineva la zid, să îl excluzi din societate pentru opiniile sale, dar asta înseamnă o decizie care se ia parlamentar, pe bază de dezbateri”, a subliniat senatorul PSD.