De ce nu se folosesc bani cash în cazinourile fizice? (P)

Dacă vă alăturați prietenilor pentru a juca un joc prietenos de poker în numerar, șansele sunt foarte bune ca toată lumea să își pună banii pe masă.

Și totuși, chiar dacă în cazinourile terestre se „joacă doar pe bani reali”, jucătorii nu au voie să facă pariuri direct cu bani unde vezi lista site-uri online. În schimb, trebuie să cumpere jetoane, denumite în mod obișnuit „jetoane” și să le folosească pe acestea pentru a-și face pariurile.

Jucătorii trebuie apoi să „încaseze jetoanele” pentru a-și recupera banii. Dacă vi se pare o operație inutil complicată, asta se întâmplă. Dar există un motiv real pentru care cazinourile funcționează în acest mod și este posibil să nu fie cel mai evident.

Ce sunt jetoanele Casino?

Denumirea tehnică pentru aceste lucruri rotunde, asemănătoare monedelor, este, de fapt, „jetoane”, nu cipuri. Cuvântul „cip” există în limba engleză de, aproximativ, o mie de ani sau mai mult. A evoluat de la cuvinte mai vechi având de-a face cu lemnul, în special, bărbieritul și bucățile de lemn tăiate.

Cea mai timpurie utilizare a cuvântului „cip” în jocuri de noroc este din anul 1840. Jetoanele de lemn au fost folosite pe post de contoare în jocurile de noroc. Cazinourile folosesc trei tipuri de jetoane.

Jetoanele colorate, nemarcate (denumite în mod normal „jetoane”) sunt utilizate pe tabelele în care jucătorii decid propriile lor nominalizări. S-ar putea să cumpărați o grămadă de jetoane roșii pentru 100 de dolari și să declarați că fiecare valorează 25 dolari pe bucată. Crupierul notează acest lucru.

Jetoanele stampilate cu o evaluare monetară sunt utilizate în jocurile de cărți. De obicei, sunt numite „cecuri”. Puteți solicita dealerului 100 de jetoane în valoare de 5 dolari (sau cecuri) și veți primi 20 de jetoane.

În jocurile cu role mari, se folosesc jetoane dreptunghiulare (uneori confecționate din metal, mai degrabă decât din lemn) ștampilate cu numere de serie și denumiri mari. Aceste jetoane sunt numite în mod corespunzător „plăci”, dar multe persoane le mai numesc „jetoane”.

Cazinourile își marchează jetoane, deci tehnic pot fi utilizate doar în propriile lor jocuri. A existat însă o perioadă în care jetoanele cazinourilor erau folosite ca bani în afara cazinourilor.

Ele ar putea fi, în continuare, utilizate în acest fel, dar nu pentru afaceri juridice. Serviciul de venituri interne a interzis în cele din urmă această practică, dar oamenii pot, totuși, să facă schimb cu ei.

Primele jetoane folosite pentru stabilirea creditului jucătorului

Jetoanele cazinoului funcționează la fel ca și cardurile de credit sau alte tipuri de credit. Ei iau locul banilor cu înțelegerea că jucătorul îi va răscumpăra (sau va plăti pentru ei) în numerar în viitor.

Prin introducerea de jetoane în mesele lor de jocuri, cazinourile au făcut posibil ca oricare dintre oaspeții lor să joace indiferent de cât de mult numerar au pentru ei.

Ideea era să îi lase pe oameni să se distreze, apoi să stabilească conturile mai târziu. Din acest motiv, jetoanele cazinourilor au fost numite și markeri, împrumutând din practica dezvoltată de bookmarkers.

Ca și cazinourile, casele de pariuri au acordat credit clienților lor pentru a se asigura că au continuat să parieze. Pariorii au semnat bilete la ordin numite „markeri” pentru a-și acoperi pariurile.

Jetoanele de credit sunt utilizate în afara industriei de jocuri de noroc

Oamenii compară deseori jocul bursei cu jocurile de noroc. Nimeni nu ar trebui să fie surprins că există modalități de a împrumuta stocuri la fel cum jucătorii împrumută jetoane din cazinou sau markere de la case de pariuri.

Oamenii care „investesc pe marjă” împrumută acțiuni de la brokerii lor și le vând. Vânzătorii de scurtcircuit sunt cel mai probabil să facă acest lucru, acolo unde „vând la prețuri mari și cumpără la prețuri reduse”. Brokerii emit „apeluri de marjă” pentru a-și acoperi cheltuielile. Investitorii trebuie să cumpere acțiunile împrumutate pe care le-au vândut anterior, sperăm la un preț mai mic decât cel pentru care au vândut acțiunile.

La fel ca brokerii, cazinourilor nu le pasă cu adevărat de cât de mult credit îți câștigi atâta timp cât îți acoperi pierderile și nu trebuie să te plătească prea mult atunci când câștigi.

Alte tipuri de jetoane de credit includ bonuri promoționale utilizate pentru reduceri sau bunuri sau servicii gratuite. Comercianții, restaurantele și unele agenții guvernamentale emit bonuri pentru a ajuta oamenii să plătească pentru lucrurile dorite.

Diferența dintre bonuri și jetoane de credit este că voucherele reprezintă „credit gratuit”. Nu trebuie să plătiți nimic înapoi pentru bonuri. Cazinourile oferă recompense jucătorilor, inclusiv bonusuri de înregistrare și depunere, care funcționează ca vouchere.

Concluzie

Cazinourile și jucătorii deopotrivă favorizează utilizarea jetoanelor și a altor cipuri. Mașinile sloturi gestionează acum banii în mod electronic. Jucătorii pot introduce facturile reale în aparate atunci când încep să joace, dar majoritatea, dacă nu chiar toate, „acum” plătesc jucătorii în chitanțe care trebuie răscumpărate la fereastra casierului.

Când mașinile de slot foloseau încă jetoane metalice, experiența se simțea mai degrabă ca să manevreze bani reali. Și, bineînțeles, mașinile slot-urilor originale au acceptat și plătit jucătorii în bani. Aparatele de slot plăteau, de asemenea, în monede reale.

Foto: Michał Parzuchowski/unsplash